Golf fysiotherapie

Wat heeft u aan die dure golfset als u er toch geen optimaal gebruik van kunt maken? Belangrijker nog dan een mooie set clubs is een mooie en gezonde golf body. Een technisch goed uitgevoerde golfswing vraag veel van uw lichaam, des te belangrijker dat u deze golfbeweging pijnvrij kunt maken, zodat u kunt blijven geniet van het spelletje. Bij Fysio Solutions zijn we gespecialiseerd in het behandelen van blessures die vaak voorkomen bij golfers. Het is belangrijk dat u de juiste behandeling krijgt van een expert op dit gebied, zodat u kunt blijven swingen op de golfbaan.

Hoe gaat een golf fysiotherapeut te werk?
De eerste stap is, zoals bij elke behandeling, informatievergaring. De golf fysiotherapeut lokaliseert samen met u de pijnlijke plek en inventariseert welke beweging precies pijn doet. De golffysio kijkt simpelweg naar de mogelijkheden en beperkingen van uw golf body.

Aan de hand van de resultaten van een “golf body screening” wordt een persoonlijk trainingsprogramma gemaakt, zodat u de aanwijzingen van uw golfpro optimaal kunt uitvoeren.

Veel voorkomende klachten
Door de specifieke beweging die u maakt bij het golfen, belast u ook een specifieke set spieren en gewrichten. Vragen die verklaard kunnen worden door een golfblessure kunnen bijvoorbeeld zijn:

  • Waarom krijg ik toch elke keer pijn tijdens of na het golfen?
  • Waarom kán ik de golfbeweging niet maken, terwijl mijn golfpro het zo duidelijk uitlegt?
  • Waarom kan ik niet zo ver slaan als andere golfers?
  • Waarom kan ik niet stabiel blijven staan tijdens de golfswing?
  • Waarom doet het pijn als ik mijn swing helemaal probeer af te maken?

Herkent u een van bovenstaande klachten? Milko Zonneveld is bij Fysio Solutions de expert op het gebied van golfblessures en kan u dus snel afhelpen van pijnlijkheden tijdens het golfen. Hij heeft de opleidingen BACKtoGOLF en TPI medical professional level 2 gevolgd.

Wilt u een betere golf body en golfswing en zo meer plezier halen uit het golfen? Bij Fysio Solutions helpen we u graag!

Nadeel: u kunt nooit meer uw fysieke toestand de schuld geven van een slechte slag!

Fysio Solutions - Golf fysiotherapie

Neem contact op

Neem contact met ons op of maak direct een afspraak.