Medical Taping

Tja, wat gaat dat stukje tape nu uithalen hoor ik u al denken. Nou, een heleboel. Medical Taping is namelijk al jarenlang een bewezen methode in de bewegingsleer, ondersteunt niet goed functionerende spieren en zorgt ervoor dat het zelf herstellend vermogen van het lichaam in werking wordt gezet. Bewegingen en spieractiviteit zijn namelijk onmisbare factoren bij het genezen en voorkomen van lichamelijk problemen.

Bij welke klachten kan Medical Taping uitkomst bieden?
Vaak zien we Medical Taping terug in de sportwereld, omdat het voornamelijk helpt bij klachten aan het bewegingsapparaat om zodoende de gewrichten te ondersteunen en de spieren te beïnvloeden om spanningstoename of juist afname te realiseren.

De tape kan ook gebruikt worden voor houdingscorrectie, zwellingreductie, pijnvermindering en het verbeteren van de huidconditie bij bijvoorbeeld littekens. Medical Taping is dus erg veelzijdig en kan bij een breed scala aan klachten worden ingezet.

De tape die gebruikt wordt is anders dan u waarschijnlijk gewend bent. Het gaat hier om elastische tape die erg dun is en goed plakt. Daarnaast is de tape ventilerend, huidvriendelijk, vochtbestendig en antiallergisch.

Wat is Medical Taping?
Medical Taping is een verzamelnaam voor het tapen van spieren en heeft u waarschijnlijk wel eens ergens gezien. Medical Taping is namelijk snel te herkennen, omdat het vaak gebeurt met felgekleurd elastisch tape. Het tapen ondersteunt gekwetste spieren en gewrichten en verbeterd op die manier het lichamelijk functioneren. Er wordt hier gebruik gemaakt van een speciaal soort elastisch tape om de spieren en gewrichten zo goed mogelijk te laten functioneren op een manier zodat je niet beperkt wordt in je bewegingsmogelijkheden.

Fysio Solutions - Medical Taping

Neem contact op

Neem contact met ons op of maak direct een afspraak.