Milko Zonneveld

In 1986 afgestudeerd aan de Haagse Academie voor Fysiotherapie. Tijdens de opleiding geïnteresseerd geraakt in de complexiteit van het menselijk bewegen. Direct aansluitend de opleiding tot manueel therapeut volgen was een logische vervolg stap. De volgende stap was het starten van een eigen praktijk in 1992, in de wijk Leeuwendaal in Rijswijk.

De wens om verder te gaan is altijd aanwezig. Maar om verder te gaan moet je bewegen. De volgende stap werd de opleiding bedrijfsfysiotherapie, mede geïnspireerd door het behandelen van personen met werk gerelateerde klachten. Een kennisgebied waar tot op dat moment nog weinig expertise over was.

Het golfen begon als een hobby, maar de complexiteit van de beweging was de aanleiding tot de volgende stap. De opleiding tot golf fysiotherapeut. Eerst de opleiding BACKtoGOLF, en later via het Titleist Performance Institute (TPI).

Tijdens de opleiding BACKtoGOLF, kwamen de technieken van de manuele therapie volgens het concept van Mulligan aan bod. Voor de golfers lijkt dit een rare combinatie, maar het is echt zo. Het beheersen van het Mulligan concept was de volgende stap, met als doel de verworven kennis in te zetten om nog meer behandelmogelijkheden te kunnen bieden.

In de tussenliggende jaren zijn er nog wat kleine stapjes genomen, waaronder cursussen op het gebied van het Medical Taping concept en Triggerpoint therapie. Om mee voorop te blijven lopen zijn er in 2015 nog 2 stappen genomen. Eerst een cursus gericht op behandeling d.m.v. Shockwave en daarna een cursus gericht op de diagnostiek d.m.v. echografie MSU.

De volgende stap wordt genomen medio december 2016. Nieuwsgierig?

U bent van harte welkom om eind december te kijken welke stap het geworden is.

Groet, Milko

Remko Vleerlaag

Hallo,
Mijn naam is Remko Vleerlaag en ik ben sinds 1997 afgestudeerd fysiotherapeut en sinds 2013 werkzaam binnen fysiotherapiepraktijk Fysio Solutions.

Tijdens mijn middelbare schooltijd ben ik geïnfecteerd geraakt met het sportvirus. Met name duursport (schaatsen, wielrennen, hardlopen) had mijn interesse. Daaruitvolgend was ik er al snel uit: de fysiotherapie opleiding ging het worden. Hier komt bewegen, gezondheid, sport, het menselijke lichaam en blessures aan bod, iets waar ik hobbymatig al intensief en met groot plezier mee bezig was. Ik kon van mijn hobby mijn werk maken: wie wil dat nou niet?

Meteen na mijn afstuderen aan de fysiotherapie opleiding in Amsterdam ben ik manuele therapie in Amersfoort (SOMT) gaan studeren. Daarna volgden cursussen op het gebied van trainingsleer, hardlopen, looptechniek bij o.a. hockeyers, Kinesiotaping, Echografie, Shockwave, Mulligantherapie en kort geleden nog 'valpreventie en -techniek bij ouderen’.

Erg breed geschoold dus, met het accent op pijnklachten van de wervelkolom en sportgerelateerde, met name hardloopgerelateerde klachten. Naast mijn werk als fysiotherapeut geef ik in mijn huidige functie binnen Fysio Solutions hardlooptrainingen en adviezen aan hardlopers op het gebied van (voorkomen van) blessures en trainingsopbouw.

Mijn manier van werken karakteriseert zich in open-, eerlijk- en duidelijkheid. Door een goede communicatie en afspraken wil ik patiënten in een zo kort mogelijke tijd en op een zo makkelijk mogelijke manier helpen in zijn/haar herstel.

Femke Eckerlin